Prostatitis

24/7 prijava za pregled

Jednostavna prijava za pregled putem obrasca u svakom trenutku

24/7 Prijava za pregled

Jednostavna prijava za pregled putem obrasca u svakom trenutku

Prostatitis

Prostatits predstavlja oticanje i upalu prostate – žlijezde veličine oraha, smještene neposredno ispod mjehura kod muškaraca. Prostata je zadužena za proizvodnju tekućine (sjemena) koja hrani i prenosi spermu. Prostatitis često izaziva bolno ili teško mokrenje, dok drugi simptomi uključuju bol u preponama, području između penisa i anusa, bol u leđima, te ponekad i simptome nalik gripi. Prostatitis pogađa muškarce svih dobi, ali ima tendenciju da bude češći kod muškaraca u 50-tim godinama životima ili mlađim. U ovisnosti od uzroka, prostatitis može nastupiti postupno ili iznenadno. U određenim slučajevima, moguće je doći do brzog olakšanja uz terapiju ili bez nje, dok u drugim prostatitis može trajati mjesecima pa i ponavljati se (hronični prostatitis). Poznati su slučajevi u kojima muškarci ostanu impotentni zbog količina boli koju pretrpe zbog prostatitisa.

Znakovi i simptomi prostatitisa ovise o uzroku. Mogu uključivati:

– Bol ili osjećaj peckanja prilikom mokrenja (disuria), poteškoće u mokrenju kao što su kapanje ili neodlučno mokrenje, često mokrenje osobito noću (nokturija), hitna potreba za mokrenjem, zamućen urin, krv u urinu (hematurija), bol u abdomenu, preponama ili donjem dijelu leđa, bol u području između penisa i anusa, bol ili nelagoda penisa i testisa, bolna ejakulacija, simptomi slični gripi.

Prostatitis može imati nekoliko uzroka, najčešće su bakterijske infekcije, a može nastati i zbog gljivične, virusne i protozoalne infekcije.

Pravilno propisana i na uzroke usredotočena terapija, koja uključuje posmatranje čitavog organizma i svih procesa, uz upotrebu prirodnih hranjivih tvari (hladno cijeđenih ulja) znatno smanjuje simptome i posljedice prostatitisa uz balansiranje čitavog organizma. Terapija podrazumijeva i savjetovanje o odgovarajućoj i pravilnoj ishrani, koja je od značaja kod ove vrste oboljenja.

Za zakazivanje detaljnog i individualiziranog pregleda, otkrivanje i objašnjenje uzroka, te propisivanje prirodne i djelotvorne terapije, kao i savjetovanje o odgovarajućoj i pravilnoj ishrani, možete se prijaviti OVDJE.