Prirodna terapija

24/7 prijava za pregled

Jednostavna prijava za pregled putem obrasca u svakom trenutku

24/7 Prijava za pregled

Jednostavna prijava za pregled putem obrasca u svakom trenutku

Prirodna terapija

Mi liječimo uzroke, a ne posljedice!

Planet zdravja BH preporučuje svojim pacijenticama i pacijentima te svim zainteresovanim licima isključivo vlastitu prirodnu terapiju. Ljudski organizam je potpuno prirodan, te kao takav prepoznaje i prihvata samo sastojke prirodnog porijekla, dok svi ostali sastojci mogu i često izazivaju određene vidljive ili nevidljive nuspojave te štetne (kontra)efekte za organizam.

Terapija propisana od strane našeg stručnog medicinskog osoblja, sastoji se od tri nivoa:

  • Savjeti o pravilnoj i zdravoj prehrani (Individualizirani, specijalizirani i na nalazu temeljeni – program i plan prehrane, uz dodatne upute o receptima).

  • Tretman limfe

  • Preporuka za konzumiranje proizvoda planet zdravja®

U središtu terapije su proizvodi planet zdravja®, 100% prirodna hladno cijeđena ulja dobivena savremenom metodom nanotehnologije, što znači da se direktno vežu za ćeliju, nakon njihovog konzumiranja dolazi do direktne absorpcije u ćelijsku membranu, zbog čega se i razlikuju od svih drugih na tržištu.

Ponuda planet zdravja BH se sastoji od preko 50 različitih terapijskih proizvoda nazvanih po brojevima (od 1 do 89) a koje klasificiramo na ulja, ekstrakte i tinkture. Također ih klasificiramo prema načinu upotrebe – najveći broj se konzumira oralno odnosno putem čajne kašike ili kapanjem ekstrakta u toplu vodu i to 15 min prije svakog obroka (3 puta dnevno). Ostatak ulja se konzumira nanošenjem ili mazanjem na kožu i određene dijelove tijela.

Širok je raspon terapijskih područja na koja je moguće primijeniti prirodne proizvode planet zdravja BH, te se više o njima možete informisati OVDJE.

Njihova djelotvornost i učinci su višestruko puta dokazani studijama evropskih i svjetskih naučnika, predstavljenim na kongresima Integrativne medicine, te se takve studije kontinuirano očekuju i u budućnosti.

Prirodna terapija - Ulja
Prirodna terapija - Ulja
Prirodna terapija - Ulja
Prirodna terapija