Kandida

24/7 prijava za pregled

Jednostavna prijava za pregled putem obrasca u svakom trenutku

24/7 Prijava za pregled

Jednostavna prijava za pregled putem obrasca u svakom trenutku

Kandida

Kandida (Candida albicans) predstavlja oportunu gljivicu koja inače obitava u probavnom traktu našeg organizma. Naime, Kandida je zajedno sa još min. 150 mikroba uobičajeni stanovnik flore crijeva u organizmu, kada je uslovno rečeno u “normalnom stanju” i kada crijevna flora nije poremećena. Preciznije, Kandida se uobičajeno nalazi u debelom crijevu pojedinca, međutim kada, uslijed određenih uzroka Kandida poprimi tzv. „agresivnu formu“ i pređe u tanko crijevo – može izazvati niz zdravstvenih problema i negativnih posljedica po organizam pogođene osobe.

U tom slučaju gljivica Kandida je uzrok popularno zvanog stanja Kandide (eng. Candida Related Complex) praćenog mnogim nepoželjnim i iritirajućim simptomima i stanja koji vrlo lako može izazvati ozbiljne bolesti.

Inače, mnogo su teže posljedice po organizam žena nego muškaraca u slučaju poremećaja crijevne flore te agresivnosti gljivice Kandide.

Znakovi i simptomi Kandide mogu uključivati:

– Vaginalne infekcije – „Bijelo pranje“ kod žena (najočitija i najčešća posljedica i simptom Kandide), infekcije urinarne i analne sluznice, oralne infekcije (tzv. „bijeli jezik“ – bijele naslage na jeziku), neobjašnjive čudne ili teške glavobolje, loš zadah u ustima, plinovi i napuhanost u abdomenu za vrijeme i nakon jela, osjećaj prezasićenosti, česte infekcije, upale i prehlade u drugim tjelesnim sustavima organizma, alergije, suha sluznica, suha koža i ekcem, problemi sa koncentracijom, umor, poremećeni nivo šećera u krvi, promjene raspoloženja, hladne ruke i stopala, hemoroidi, proljev ili zatvor.

Uzroci poremećaja u normalnom funkcionisanju Kandide, odnosno njenog prelaza iz debelog u tanko crijevo mogu biti višestruki, a uključuju poremećaje u crijevnoj flori pogođenog/ne, kontinuirani unos loše i nezdrave prehrane, nezdravi životni stil i navike (uključujući konzumiranje alkohola, nikotina, antibiotika i određenih medikamenata).

Za više informacija o tačnim uzrocima Kandide, svim njenim štetnim posljedicama po organizam, te djelotvornoj i prirodnoj terapiji, pogledajte posebnu emisiju Dr. Kenana Vrce na ovu temu na ovom LINKU.

Pravilno propisana i na uzroke usredotočena terapija, koja uključuje posmatranje čitavog organizma i svih procesa, uz upotrebu prirodnih hranjivih tvari (hladno cijeđenih ulja) otklanja simptome i posljedice Kandide uz potpuno balansiranje čitavog organizma. Terapija podrazumijeva i savjetovanje o odgovarajućoj i pravilnoj ishrani, koja je od nultog značaja kod Kandide.

Za zakazivanje detaljnog i individualiziranog pregleda, otkrivanje i objašnjenje uzroka, te propisivanje prirodne i djelotvorne terapije, kao i savjetovanje o odgovarajućoj i pravilnoj ishrani, možete se prijaviti OVDJE.