Anemija

24/7 prijava za pregled

Jednostavna prijava za pregled putem obrasca u svakom trenutku

24/7 Prijava za pregled

Jednostavna prijava za pregled putem obrasca u svakom trenutku

Anemija

Općenito gledano, anemija predstavlja stanje u kojem pogođeni/a nema dovoljno zdravih crvenih krvnih zrnaca da prenose adekvatne količine kisika tkivima organizma. Anemija pogađa ogromne postotke stanovništa, koji se zbog nje osjećaju umorno i slabo. Postoje razni oblici anemije, ali svakako najčešći oblik predstavlja anemiju zbog nedostatka željeza. Također, čest oblik anemije predstavlja i anemija zbog nedostatka vitamima (izazvana nedostatkom vitamina), u prvom redu vitamina B-12.

Znakovi i simptomi anemije mogu uključivati:

– Umor, slabost, blijedu ili žućkastu kosu, nepravilne otkucaje srca, nedostatak ili pomanjkanje daha, vrtoglavicu ili ošamućenost, bol u prsima, hladne ekstremitete (ruke i noge), glavobolju.

Uzroci anemije su višestruki, ali osnovne možemo pronaći u poremećajima crijevne flore, odnosno narušenoj crijevnoj flori. Određene bakterije u narušenoj crijevnoj flori se ponajviše hrane željezom (ili vitaminom B-12 u slučaju anemije zbog nedostatka vitamina) koji organizam oboljelog prirodno proizvodi te kao krajnji rezultat nastaje anemija.

Zastarjeli načini terapije klasiče medicine paradoksalno preporučuju željezo ( ili vitamin B-12) kao način liječenja, čime samo dodatno hrane tačno određene bakterije. Što oboljeli više unosi željeza – one će samo biti snažnije, a oboljeli u lošijem stanju.

Za više informacijama o uzrocima anemije i djelotvornoj, prirodnoj terapiji – pogledajte posebnu emisiju Dr. Kenana Vrce na ovu temu na ovom LINKU.

Pravilno propisana i na uzroke usredotočena terapija, koja uključuje potrebne 100% prirodne hranjive tvari (posebno obrađene) znatno smanjuje simptome i posljedice anemije i potpuno balansira organizam. Terapija podrazumijeva i savjetovanje o odgovarajućoj i pravilnoj ishrani, te promjeni životnih navika, koje su od iznimnog značaja kod anemije.

Za zakazivanje detaljnog i individualiziranog pregleda, otkrivanje i objašnjenje uzroka, te propisivanje prirodne i djelotvorne terapije, kao i savjetovanje o odgovarajućoj i pravilnoj ishrani, možete se prijaviti OVDJE.