Tanko crijevo i sindrom povećane propustljivosti

​24.01.2018.

“Sve što se dešava u našem organizmu, zavisi od bakterija i mikrobioma. Crijevna flora je odgovorna za našu tjelesnu težinu. Bakterije proizvode čak i hormone za nas, te potpuno kontrolišu imunološki sistem, s pravom ih možemo nazvati drugim mozgom našeg organizma! Zbog povećane propustljivosti nastaju – čir na želucu, infektivni proljev, celijakija, ulcerozni kolitis, Crohnova bolest, reumatoidni artritis, akne, psorijaza i druga kožna oboljenja, pa čak i dijabetes 1 i 2 te depresija .. to vam niko neće reći, jer ne znaju ili ne smiju”.

Saznajte kako dolazi do povećane propustljivosti tankog crijeva, zašto je naša krv drevna Kina, a tanko crijevo Kineski zid? Koje su bakterije neprijatelji? Kako riješiti ovaj problem te bolesti koje on izaziva? Sve sa stanovišta Integrativne medicine!

“Zid je moguće opet spojiti hranom i prirodnom terapijom, a kada je previše kasno onda nastaju karcinomi jednjaka i debelog crijeva. Integrativna medicina rješava stvari još na izvoru, na Vrelu Bosne, a klasična medicina pokušava stvari riješiti tek u Bosanskom Šamcu, gdje se problemi ne rješavaju, tu se oni ulijevaju i nažalost samo postaju veći”.

Gostovanje Planeta zdravja BH i Dr. Vrce u emisiji “Dobar dan uživo” Hayat TV-a.

Za pregled – Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka – zakažite se u svakom trenutku na linku:
https://www.planetzdravjabh.ba/pregled/ ili pozivom na: +387 33 498 900 ; +387 61 210 702.

   POSLJEDNJE OBJAVE

Kandida – vjesnik oboljenja

U trenutku kada zbog različitih faktora - Kandida pređe iz debelog u tanko crijevo i poprimi agresivnu formu – nastaje problem, nastaju preduvjeti za oboljenja. U tankom crijevu postoje ostaci ugljenih hidrata – što je za Kandidu fenomenalna hrana – njen burek, njena baklava ... Koje će oboljenje nastati zavisi od imuniteta i koliko je agresivna Kandida [...]

Dijabetički trougao

Uzroci dijabetesa nalaze se u dijabetičkom trouglu. Prvi faktor je hrana koju unosimo u organizam - ona prolazi kroz 3 faze varenja, i od vrste hrane ovisi njena dužina ostanka u dvanaestercu. Voće ostaje 3 sata, dok životinjske bjelančevine 10 sati. Kiselina želuca je sljedeći presudni faktor - da li je ona smanjena ili povećana [...]