Tanko crijevo i sindrom povećane propustljivosti

“Sve što se dešava u našem organizmu, zavisi od bakterija i mikrobioma. Crijevna flora je odgovorna za našu tjelesnu težinu. Bakterije proizvode čak i hormone za nas, te potpuno kontrolišu imunološki sistem, s pravom ih možemo nazvati drugim mozgom našeg organizma! Zbog povećane propustljivosti nastaju – ćir na želucu, infektivni proljev, celijakija, ulcerozni kolitis, Crohnova bolest, reumatoidni artritis, akne, psorijaza i druga kožna oboljenja, pa čak i dijabetes 1 i 2 te depresija .. to vam niko neće reći, jer ne znaju ili ne smiju”.

Saznajte kako dolazi do povećane propustljivosti tankog crijeva, zašto je naša krv drevna Kina, a tanko crijevo Kineski zid? Koje su bakterije neprijatelji? Kako riješiti ovaj problem te bolesti koje on izaziva? Sve sa stanovišta Integrativne medicine!

“Zid je moguće opet spojiti hranom i prirodnom terapijom, a kada je previše kasno onda nastaju karcinomi jednjaka i debelog crijeva. Integrativna medicina rješava stvari još na izvoru, na Vrelu Bosne, a klasična medicina pokušava stvari riješiti tek u Bosanskom Šamcu, gdje se problemi ne rješavaju, tu se oni ulijevaju i nažalost samo postaju veći”.

Gostovanje Planeta zdravja BH i Dr. Vrce u emisiji “Dobar dan uživo” Hayat TV-a, 23.01.2018.

   POSLJEDNJE OBJAVE

Povremeno gladovanje kao terapeutsko i preventivno dejstvo

Povremeno/periodično gladovanje ili post kao način održavanja i unaprijeđenja zdravlja, poznat je ljudskom rodu još od prahistorije, međutim tek nakon što je 2016. godine prof. dr. Yoshinori Ohsumi dobio Nobelovu nagradu za otkrivanje “mehanizma autofagije” – povremeno gladovanje postaje svojevrsni hit kao jedan od najtraženijih i najučinkovitijih terapeutskih metoda u SAD-u te zemljama Sjeverne i Zapadne Evrope [...]

Mozak – Veza između oboljenja mozga i hrane koju unosimo

Saznajte detaljnije u videu čitav proces nastanka najčešćih moždanih oboljenja - od tvari koje unosimo, preko upale u crijevima do krvotoka i mozga. Zašto se osjećamo euforično nakon upotrebe slatkih peciva, gdje se tačno u mozgu vežu ostaci od glutena i rafinisanih šećera te zašto djeluju identično kao opijati? Zašto svjetska naučna javnost Alzheimer naziva dijabetesom broj 3? [...]