Proširujemo kapacitete, zapošljavano doktora/doktoricu medicine – javni konkurs

Planet zdravja BH logo

Planet zdravja BH d.o.o., licencirano preduzeće slovenačkog brenda Planet zdravja, sa sjedištem u Sarajevu, koje prvo i jedino u Bosni i Hercegovini pruža medicinske usluge na principima integrativne medicine i termoregulacije, raspisuje:

JAVNI KONKURS Za prijem u radni odnos na određeno vrijeme uz obavezan probni

rad u trajanju od 3 (tri) mjeseca, na radno mjesto: 

Doktor medicine (ž/m) – ljekar opšte prakse (1 izvršilac) 

 

Opis radnog mjesta podrazumijeva rad sa pacijentima i pacijenticama Planeta zdravja BH, utvrđivanje dijagnostike i propisivanje terapije, uz kontinuiranu i zvaničnu edukaciju o integrativnoj medicini.  Nudimo budućem zaposleniku/zaposlenici nadogradnju postojećih znanja i vještina, sa posebnim naglaskom na stručno usavršavanje, u danas najpopularnijoj i najbrže rastućoj grani medicine – integrativnoj medicini.

Opći uslovi:

  • Da je državljanin Bosne i Hercegovine
  • Da ima opću zdravstvenu i poslovnu sposobnost

Posebni uslovi:

  • Završen medicinski fakultet – doktor medicine
  • Poznavanje rada na računaru

Prednost imaju kandidati/kandidatkinje sa položenim vozačkim ispitom B kategorije, te koji poznaju engleski jezik.  Radno iskustvo nije obavezno.

U potrazi smo za ambicioznim, kreativnim i otvorenim kandidatima/kandidatkinjama, željnim sticanja novih znanja i vještina, te napredovanja u profesionalnoj karijeri.

Postanite dio najbrže rastuće grane medicine u svijetu te našeg cijenjenog i stručnog osoblja!

Kandidati/kandidatkinje dužni su CV i motiaciono pismo (sa dokazima o ispunjavanju traženih uslova – kopija diploma, izvoda, uvjerenja) uz naznaku, „Za prijavu na javni konkurs“, dostaviti putem e-maila na adresu info@www.planetzdravjabh.ba u roku od 30 dana od dana objave javnog konkursa 10.01.2018. godine.

Po isteku roka za prijave te nakon izvršene selekcije, uži krug kandidata/kandidatkinja, bit će blagovremeno obaviješten s pozivom na usmeni intervju.

   POSLJEDNJE OBJAVE

Stres i Burnout (“pregorijevanje”) – stvarni uzroci i terapija

Za stres u našem organizmu odgovoran je jedan od najvažnijih hormona – kortizol, koji nastaje u nadbubregu a koji kontroliše odbranu organizma, imuni sistem, metabolizam šećera, bjelančevina, elektrolita, zarastanje rana, rad bubrega, situaciju sa spavanjem, memoriju, pamćenje ... Kada se kortizol povećava u dugoročnom periodu može dovesti do težih posljedica po organizam [...]

Povremeno gladovanje kao terapeutsko i preventivno dejstvo

Povremeno/periodično gladovanje ili post kao način održavanja i unaprijeđenja zdravlja, poznat je ljudskom rodu još od prahistorije, međutim tek nakon što je 2016. godine prof. dr. Yoshinori Ohsumi dobio Nobelovu nagradu za otkrivanje “mehanizma autofagije” – povremeno gladovanje postaje svojevrsni hit kao jedan od najtraženijih i najučinkovitijih terapeutskih metoda u SAD-u te zemljama Sjeverne i Zapadne Evrope [...]