Project Description
Ulje 9

Cijena: 56,00 KM
100% prirodno, nerafinirano, nefiltrirano, hladno cijeđeno, molekularno prerađeno jestivo laneno ulje.
Ulje 9 utiče na proizvodnju eikozanoida, te pomaže zgrušavanje krvi.
Djeluje antialergijski, sprječava pojavu arterioskleroze, te sprječava abnormalni ritam srca (aritmiju).
Istraživanja su, također dokazala, pozitivne efekte Ulja 9 na sprječavanje i kontroliranje kardiovaskularnih bolesti.
Nadalje, naučnici preporučuju Omega -3 masne kiseline koje se nalaze u Ulju 9 za primarnu i sekundarnu prevenciju arterioskleroze.
Upotreba Ulja 9 može da doprinese sprječavanju ishemijske bolesti srca, jer pomaže da se rašire krvni sudovi i sprječava komornu fibrilaciju.
Dokazano je da Ulje 9 ublažava simptome renalne insuficijencije kod oštećenja bubrežnih glomerula, a također ima i pozitivan efekt kod hipertenzije, povišenog nivoa lipida u krvi kao i koncentracije prostaglandina u urinu.
Ulje 9 stimuliše funkciju crijeva, želuca, pankreasa i duodenuma.
Ulje 9 je veoma efikasno i prirodno kako kod trudnica , tako i u postpartalnom periodu.
Kod osoba starije životne dobi, Ulje 9 je odlično za rad cijelog stomaka i osnovna hrana za povećanje snage i energije.
Kod osoba sa Dijabetesom tipa 1 veoma je djelotvorno za stopala i rad bubrega.
Kod Dijabetesa tipa 2 značajno pomaže pankreasu u proizvodnji lipaze.
Glavni sastojci: Lan, Kalcijum, gvožđe, jodni br. 160-190, Linolna kiselina
Oblik: Tečni
Način upotrebe: 3 puta dnevno po jednu čajnu kašiku, 15 min prije jela
Količina: 100 ml
*“Dietary omega-3 fattyacidintakeandcardiovascularrisk”, Psota TL, Gebauer SK, Kris- Etherton P. DepartmentofNutritionalSciences, PennsylvaniaStateUniversity, University Park, Pennsylvania 16802, USA.
*“Doesalpha-linolenicacidintakereducetheriskofcoronaryheartdisease? A reviewofthe evidence.” Mozaffarian D. ChanningLaboratory, Departmentof Medicine, BrighamandWomen’s Hospitaland Harvard MedicalSchool, Boston, USA.
“Experimentalandclinicalresearchfindings on thecardiovascularbenefitsofconsumingflaxseed.” Bassett CM, Rodriguez-Leyva D, Pierce GN. Institute ofCardiovascularSciences, St BonifaceHospitalResearch Centre andtheDepartmentofPhysiology, Facultiesof Medicine andPharmacy, UniversityofManitoba, Winnipeg, MB, Canada.
*“Thesynthesisandaccumulationofstearidonicacid in transgenicplants: a novel sourceof ‘heart-healthy’ omega-3 fattyacids.” Ruiz-López N, Haslam RP, Venegas-Calerón M, Larson TR, Graham IA, Napier JA, Sayanova O. DepartmentofBiologicalChemistry, RothamstedResearch, Harpenden, Herts, UK.
*“Low n-6:n-3 fattyacidratio, withfish- or flaxseedoil, in a highfat diet improves plasma lipidsandbeneficiallyalterstissuefattyacidcomposition in mice.” Riediger ND, Othman R, Fitz E, Pierce GN, Suh M, Moghadasian MH. Dept. of Human NutritionalSciences, UniversityofManitoba, Winnipeg, MB, Canada.
*“Flaxseed: a sourceofhypocholesterolemicandantiatherogenicagents.” Prasad. DepartmentofPhysiology, Collegeof Medicine, UniversityofSaskatchewan, Saskatoon, Saskatchewan, Canada.
*“Dietaryflaxoilreducesrenalinjury, oxidized LDL content, andtissue n-6/n-3 FA ratio in experimentalpolycystickidneydisease.” Ogborn MR, Nitschmann E, Bankovic-Calic N, Weiler HA, Aukema H. UniversityofManitoba, Winnipeg, Manitoba, R3E 3P4 Canada. ogborn@cc.umanitoba.ca
NAŠI PROIZVODI
ULJA | 24 |
EKSTRAKTI | 11 |
TINKTURE | 2 |
UKUPNO | 37 |
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak – Četvrtak |
Petak (Sarajevo) |
Petak, Subota, Nedjelja |
+387 33 296 313
NAŠA ADRESA
- Ulje 1
- Ulje 2
- Ulje 3
- Ekstrakt 7
- Ulje 9
- Ulje 10
- Tinktura 68
- Ulje 11
- Ulje 12
- Ekstrakt 13
- Ulje 14
- Ulje 18
- Ulje 19
- Ulje 20
- Ulje 21
- Ulje 22
- Ulje 25
- Ulje 31
- Ulje 36
- Ulje 45
- Ulje 54
- Ulje 56
- Ulje 57
- Ulje 58
- Ulje 62
