Migrene – Zašto nastaju i kako ih se riješiti?

 

​09.03.2018.

Klasična medicina nema odgovor na migrene, jer ih pogrešno posmatra, te samo kratkoročno pokušava sanirati njene posljedice analgeticima i simptomatskom terapijom. Zato je potrebno gledište Integrativne medicine koje otkriva i objašnjava uzroke ovog naizgled “vječitog” problema.

“Najnovija norveška studija uzburkala je naučnu javnost dokazavši povezanost migrena sa crijevima i crijevnim bakterijama. Bakterije streptokoka i psuedomonas najodgovornije su za migrenu jer prozivode tvari koje se nalaze u gotovo svim pakovanim proizvodima a koje otrovno djeluju na organizam jer šire krvne sudove u mozgu te izazivaju upalu.”

“Postoji dobra masna kiselina za naš organizam zvana GABA, koju proizvode neke bakterije, dok je druge jedu. Ukoliko dobre bakterije stvore veliku količinu GABA-e u organizmu naš nervni sistem se smiruje, ona ga stabilizira. S druge strane, ukoliko loše bakterije smanje njenu količinu, posljedica je užasna bol koja se ispoljava kroz poznate simptome migrene.  Zato „zvijerima“ ne dajemo hranu koju oni vole, već savjetima o pravilnoj ishrani te 100% prirodnom terapijom dobivenom nanotehnologijom, omogućavamo dobroj flori da vlada organizmom, te sprječavamo bolesti”:

Više saznajte u video prilogu gostovanja Planeta zdravja BH i Dr. Vrce u emisiji “Dobar dan uživo” Hayat TV-a.

Za pregled – Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka – zakažite se u svakom trenutku na linku:
https://www.planetzdravjabh.ba/pregled/ ili pozivom na: +387 33 498 900 ; +387 61 210 702.

   POSLJEDNJE OBJAVE

Kandida – vjesnik oboljenja

U trenutku kada zbog različitih faktora - Kandida pređe iz debelog u tanko crijevo i poprimi agresivnu formu – nastaje problem, nastaju preduvjeti za oboljenja. U tankom crijevu postoje ostaci ugljenih hidrata – što je za Kandidu fenomenalna hrana – njen burek, njena baklava ... Koje će oboljenje nastati zavisi od imuniteta i koliko je agresivna Kandida [...]

Dijabetički trougao

Uzroci dijabetesa nalaze se u dijabetičkom trouglu. Prvi faktor je hrana koju unosimo u organizam - ona prolazi kroz 3 faze varenja, i od vrste hrane ovisi njena dužina ostanka u dvanaestercu. Voće ostaje 3 sata, dok životinjske bjelančevine 10 sati. Kiselina želuca je sljedeći presudni faktor - da li je ona smanjena ili povećana [...]