Migrene – Zašto nastaju i kako ih se riješiti?

 

 

Klasična medicina nema odgovor na migrene, jer ih pogrešno posmatra, te samo kratkoročno pokušava sanirati njene posljedice analgeticima i simptomatskom terapijom. Zato je potrebno gledište Integrativne medicine koje otkriva i objašnjava uzroke ovog naizgled “vječitog” problema.

“Najnovija norveška studija uzburkala je naučnu javnost dokazavši povezanost migrena sa crijevima i crijevnim bakterijama. Bakterije streptokoka i psuedomonas najodgovornije su za migrenu jer prozivode tvari koje se nalaze u gotovo svim pakovanim proizvodima a koje otrovno djeluju na organizam jer šire krvne sudove u mozgu te izazivaju upalu.”

“Postoji dobra masna kiselina za naš organizam zvana GABA, koju proizvode neke bakterije, dok je druge jedu. Ukoliko dobre bakterije stvore veliku količinu GABA-e u organizmu naš nervni sistem se smiruje, ona ga stabilizira. S druge strane, ukoliko loše bakterije smanje njenu količinu, posljedica je užasna bol koja se ispoljava kroz poznate simptome migrene.  Zato „zvijerima“ ne dajemo hranu koju oni vole, već savjetima o pravilnoj ishrani te 100% prirodnom terapijom dobivenom nanotehnologijom, omogućavamo dobroj flori da vlada organizmom, te sprječavamo bolesti”:

Više saznajte u video prilogu gostovanja Planeta zdravja BH i Dr. Vrce u emisiji “Dobar dan uživo” Hayat TV-a, 08.03.2018.

 

   POSLJEDNJE OBJAVE

Povremeno gladovanje kao terapeutsko i preventivno dejstvo

Povremeno/periodično gladovanje ili post kao način održavanja i unaprijeđenja zdravlja, poznat je ljudskom rodu još od prahistorije, međutim tek nakon što je 2016. godine prof. dr. Yoshinori Ohsumi dobio Nobelovu nagradu za otkrivanje “mehanizma autofagije” – povremeno gladovanje postaje svojevrsni hit kao jedan od najtraženijih i najučinkovitijih terapeutskih metoda u SAD-u te zemljama Sjeverne i Zapadne Evrope [...]

Mozak – Veza između oboljenja mozga i hrane koju unosimo

Saznajte detaljnije u videu čitav proces nastanka najčešćih moždanih oboljenja - od tvari koje unosimo, preko upale u crijevima do krvotoka i mozga. Zašto se osjećamo euforično nakon upotrebe slatkih peciva, gdje se tačno u mozgu vežu ostaci od glutena i rafinisanih šećera te zašto djeluju identično kao opijati? Zašto svjetska naučna javnost Alzheimer naziva dijabetesom broj 3? [...]