Migrene – Zašto nastaju i kako ih se riješiti?

 

 

Klasična medicina nema odgovor na migrene, jer ih pogrešno posmatra, te samo kratkoročno pokušava sanirati njene posljedice analgeticima i simptomatskom terapijom. Zato je potrebno gledište Integrativne medicine koje otkriva i objašnjava uzroke ovog naizgled “vječitog” problema.

“Najnovija norveška studija uzburkala je naučnu javnost dokazavši povezanost migrena sa crijevima i crijevnim bakterijama. Bakterije streptokoka i psuedomonas najodgovornije su za migrenu jer prozivode tvari koje se nalaze u gotovo svim pakovanim proizvodima a koje otrovno djeluju na organizam jer šire krvne sudove u mozgu te izazivaju upalu.”

“Postoji dobra masna kiselina za naš organizam zvana GABA, koju proizvode neke bakterije, dok je druge jedu. Ukoliko dobre bakterije stvore veliku količinu GABA-e u organizmu naš nervni sistem se smiruje, ona ga stabilizira. S druge strane, ukoliko loše bakterije smanje njenu količinu, posljedica je užasna bol koja se ispoljava kroz poznate simptome migrene.  Zato „zvijerima“ ne dajemo hranu koju oni vole, već savjetima o pravilnoj ishrani te 100% prirodnom terapijom dobivenom nanotehnologijom, omogućavamo dobroj flori da vlada organizmom, te sprječavamo bolesti”:

Više saznajte u video prilogu gostovanja Planeta zdravja BH i Dr. Vrce u emisiji “Dobar dan uživo” Hayat TV-a, 08.03.2018.

 

   POSLJEDNJE OBJAVE

Stres i Burnout (“pregorijevanje”) – stvarni uzroci i terapija

Za stres u našem organizmu odgovoran je jedan od najvažnijih hormona – kortizol, koji nastaje u nadbubregu a koji kontroliše odbranu organizma, imuni sistem, metabolizam šećera, bjelančevina, elektrolita, zarastanje rana, rad bubrega, situaciju sa spavanjem, memoriju, pamćenje ... Kada se kortizol povećava u dugoročnom periodu može dovesti do težih posljedica po organizam [...]

Povremeno gladovanje kao terapeutsko i preventivno dejstvo

Povremeno/periodično gladovanje ili post kao način održavanja i unaprijeđenja zdravlja, poznat je ljudskom rodu još od prahistorije, međutim tek nakon što je 2016. godine prof. dr. Yoshinori Ohsumi dobio Nobelovu nagradu za otkrivanje “mehanizma autofagije” – povremeno gladovanje postaje svojevrsni hit kao jedan od najtraženijih i najučinkovitijih terapeutskih metoda u SAD-u te zemljama Sjeverne i Zapadne Evrope [...]