SIBO i SIFO

21.08.2025.

SIBO je eng. skraćenica za invaziju bakterija koja dolazi iz debelog crijeva u tanko. Ujedno, kod SIFO, slovo f ide za gljivice. Riječ je o enormnom broju bakterija i gljivica koje ulaze u tanko crijevo kada je imunitet narušen. Mnogo toga ovisi o tome šta jedu pacijenti koji dolaze sa tom dijagnozom, jer kada se njihove baktrije najedu ostataka ugljenih hidrata onda one proizvode velike količine otrova za organizam – alkohol, mliječnu kiselinu i formaldehid. Ovi otrovi su odgovorni za uništavanje sluznice tankog crijeva i to je početak sindroma povećane propustljivosti tankog crijeva (sunđerasta crijeva). Sve te bakterije u svojoj opni imaju i dodatnu otrovnu tvar, stoga kada one uđu kroz tanka crijeva između ćelija direktno u krv – izazivaju trovanje iznutra.

 U #planetzdravjabh sa #Integrativnamedicina znamo kako riješiti SIBO i SIFO – utvrđivanjem stanja metabolizma – želuca, crijeva, štitne, korigiranjem ishrane na osnovu nalaza i u 2 stepenu korištenjem 100% prirodnih, nanotehnološki obrađenih ulja – sve sa ciljem da bakterije ne proizvode otrove i da ne dođe do oštećenja sluznice.

Pogledajte o svemu navedenom u novoj epizodi serijala “Posveti se sebi” uz #drvrca i saznajte koja sve dodatna oboljena mogu izazvati SIBO i SIFO. Za pregled u Sarajevu, Mostaru ili Tuzli – zakažite se ovdje  ili pozivom na: +387 33 498 900 ; +387 61 210 702 #miliječimouzroke

Pratite nas:

youtube.com/c/planetzdravjaBH
facebook.com/planetzdravjaBH
instagram.com/planetzdravjabh/

   POSLJEDNJE OBJAVE

Kandida – vjesnik oboljenja

U trenutku kada zbog različitih faktora - Kandida pređe iz debelog u tanko crijevo i poprimi agresivnu formu – nastaje problem, nastaju preduvjeti za oboljenja. U tankom crijevu postoje ostaci ugljenih hidrata – što je za Kandidu fenomenalna hrana – njen burek, njena baklava ... Koje će oboljenje nastati zavisi od imuniteta i koliko je agresivna Kandida [...]

Dijabetički trougao

Uzroci dijabetesa nalaze se u dijabetičkom trouglu. Prvi faktor je hrana koju unosimo u organizam - ona prolazi kroz 3 faze varenja, i od vrste hrane ovisi njena dužina ostanka u dvanaestercu. Voće ostaje 3 sata, dok životinjske bjelančevine 10 sati. Kiselina želuca je sljedeći presudni faktor - da li je ona smanjena ili povećana [...]