Osteoporoza i osteoartritis

28.07.2023.

Osteoporoza je metabolička bolest kod koje dolazi do smanjena koštane srži, kosti postaju manje čvrste i jednostavno pucaju. Jedna je od najzastupljenijih u svijetu, preko 240 miliona ljudi ima osteoporozu, a zove se i tiha bolest jer u principu nema simptoma dok se ne pojave prelomi kostiju.

Osteoartritis je hronična, degenerativna, autoimuna bolest, gdje zbog prisustva antigena i antitijela, slobodnih radikala prosto dolazi do oštećenja zglobne zdjelice, postala je čak 2 zastupljena bolest u svijetu, poslije kardiovaskularne i dovodi do invaliditeta.

I kod jedne i kod druge bolesti osnovni problem je način ishrane ukoliko je pogrešan, koji znatno utiče na mehanizam nastanka odnosno uzročnike bolesti. Dugo se tvrdilo da osteoporoza nastaje zbog nastupanja menopauze – pada ženskog hormona, no kanadska studija je to demantirala, obzirom da je utvrdila nastanak osteoporoze kod mlađih osoba od 25-30 godina. Za nastanak osteoporoze zapravo je ključna je ph vrijednost organizma.

U ovoj emisiji #planetzdravjabh i #drvrca saznajte koje su to „žitarice koje jedu kosti“, ko i kako povlači kalicijum iz organizma, šta kiseli krv, kako #integrativnamedicina precizno utvrđuje uzroke osteoporoze i osteoartritisa i na koji način terapijski – planom ishranom i 100% prirodnom terapijom djeluje na iste.

Za pregled – Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla – zakažite se ovdje, mailom na: info@planetzdravjabh.ba ili pozivom ☎ na: +387 33 498 900 ; +387 61 210 702 #miliječimouzroke

Pratite nas:

youtube.com/c/planetzdravjaBH
facebook.com/planetzdravjaBH
instagram.com/planetzdravjabh/

   POSLJEDNJE OBJAVE

Inzulinska rezistencija

Vrlo je važno da šećer dođe u svaku ćeliju – a za to je zadužen inzulin. Inzulin doslovice uzima iz krvi šećer i ubacuje u svaku ćeliju, kada ga nema dovoljno (zbog povećane želučane kiseline - blokirane gušterače ili snižene kiseline gdje gušterača spava) on ne opsluži sve ćelije, ne opsluži i šećer koji se nalazi u krvi. Kada inzulina nestane, šećer je u optoku [...]

Hronični proljev

Bakterije iz debelog crijeva hraneći se zaostacima hrane – ugljenim hidratima u tankom crijevu izazivaju probleme – velike količine gasova i stvaranje nusproizvoda koji dovode do oštećenja sluznice i poremećaja u apsorpciji hrane. Organizam, posljedično reaguje i povlači vodu uslijed čega nastaje klasični simptom – vodenasti proljevi. Koji je izlaz iz začarnog kruga [...]