Masna jetra

28.02.2024.

Jetra je najveća žlijezda i nakon kože drugi organ po veličini, jedinstvena je po tome što je jedini organ koji se može regenerisati. Poznata kao “tihi organ” jer nema simptoma dok se oštećenje ozbiljno ne razvije. Bolest masne jetre (steatoza) je stanje koje nastaje kao posljedica prevelikog nakupljanja masti u jetri.

Razlozi nastanka masne jetre mogu biti različiti – od dugogodišnjeg unosa raznih lijekova i toksina – alkohola, preko debljine, šećerne bolesti i virusnih oboljenja, međutim najvažniji i najčešći razlog je – neispravni način ishrane. Masna jetra je dugo smatrana benignim neprogresivnim stanjem, no nove studije pokazuju da steatoza može biti vrlo ozbiljna dovodeći do ciroze jetre.

U novoj emisiji #planetzdravjabh #drvrca saznajte koji su simptomi masne jetre – kako ih najlakše prepoznati, na koji način i kojim pregledom #integrativnamedicina utvrđuje tačne uzroke masne jetre, zašto jetru nazivamo “laboratorijom organizma”, kako se preporučuje terapija u borbi protiv masne jetre – pravilna ishrana i 100% prirodna hladno cijeđena ulja, kako jetra povećava imunitet i brojne druge zanimljivosti .. 

 Za pregled u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru ili Tuzli – zakažite se ovdje,mailom na info@planetzdravjabh.ba ili pozivom na: +387 33 498 900; +387 61 210 702 #milijecimouzroke

Pratite nas:

youtube.com/c/planetzdravjaBH
facebook.com/planetzdravjaBH
instagram.com/planetzdravjabh/

   POSLJEDNJE OBJAVE

Kandida – vjesnik oboljenja

U trenutku kada zbog različitih faktora - Kandida pređe iz debelog u tanko crijevo i poprimi agresivnu formu – nastaje problem, nastaju preduvjeti za oboljenja. U tankom crijevu postoje ostaci ugljenih hidrata – što je za Kandidu fenomenalna hrana – njen burek, njena baklava ... Koje će oboljenje nastati zavisi od imuniteta i koliko je agresivna Kandida [...]

Dijabetički trougao

Uzroci dijabetesa nalaze se u dijabetičkom trouglu. Prvi faktor je hrana koju unosimo u organizam - ona prolazi kroz 3 faze varenja, i od vrste hrane ovisi njena dužina ostanka u dvanaestercu. Voće ostaje 3 sata, dok životinjske bjelančevine 10 sati. Kiselina želuca je sljedeći presudni faktor - da li je ona smanjena ili povećana [...]