Limfni sistem kao glavni čistač i sito organizma

​11.12.2020.

Kao i kod drugih pojedinosti, klasična medicina ne obraća isuviše pažnje na limfu i limfni sistem ili je čak podcjenjuje, spominjujući je pretežno u slučaju karcinoma odnosno kao put za disperziju malignih ćelija kroz tijelo. “Međutim, limfa je mnogo važnija nego što se predstavlja, odnosno nego što su nas u mladosti na studijama medicine učili. Ona predstavlja našu prvu liniju odbrane, toliko nam je bitna da je u Integrativnoj medicini smatramo jednim od tri stuba organizma. Našim termoregulacijskim pregledom, između ostalog, utvrđujemo i da li je limfa hladna ili topla – kada je topla izgleda kao puding i nikako ne čisti organizam, u suprotnom kada je hladna ona je poput zamrznutog usirenog mlijeka i jednako ništa ne čisti u organizmu”. U novoj epizodi našeg serijala #pitajtedoktora govorimo o limfi i limfnom sistemu – zbog čega je smatramo prvom barijerom svakom oboljenju? Koji problemi nastaju ukoliko limfa bude “pobijeđena”, kako tačno djelovati da do toga ne dođe, odnosno kako je balansirati? Slobodno nam pišite i predlažite pitanja/teme za koje želite čuti stručno mišljenje i obrazloženje #drvrca sa stajališta #integrativnamedicina i 100% prirodne terapije #planetzdravjabh! Vaše pitanje/tema je naša iduća epizoda!

Za pregled – Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka – zakažite se u svakom trenutku na linku:
https://www.planetzdravjabh.ba/pregled/ ili pozivom na: +387 33 498 900 ; +387 61 210 702.

Pratite nas:

youtube.com/c/planetzdravjaBH​
facebook.com/planetzdravjaBH
instagram.com/planetzdravjabh/

   POSLJEDNJE OBJAVE

Kandida – vjesnik oboljenja

U trenutku kada zbog različitih faktora - Kandida pređe iz debelog u tanko crijevo i poprimi agresivnu formu – nastaje problem, nastaju preduvjeti za oboljenja. U tankom crijevu postoje ostaci ugljenih hidrata – što je za Kandidu fenomenalna hrana – njen burek, njena baklava ... Koje će oboljenje nastati zavisi od imuniteta i koliko je agresivna Kandida [...]

Dijabetički trougao

Uzroci dijabetesa nalaze se u dijabetičkom trouglu. Prvi faktor je hrana koju unosimo u organizam - ona prolazi kroz 3 faze varenja, i od vrste hrane ovisi njena dužina ostanka u dvanaestercu. Voće ostaje 3 sata, dok životinjske bjelančevine 10 sati. Kiselina želuca je sljedeći presudni faktor - da li je ona smanjena ili povećana [...]