Koncept zdrave ishrane – Kako više znati šta je zdravo, a šta nije?

​04.11.2020.

Danas svako voli govoriti o tzv. “zdravoj ishrani”, jedna je od najpopularnijih tema u našim savremenim životima – štošta je moguće naći na internetu i u drugim medijima a i razne industrije se ovim konceptom bave, no da li baš unaprijed sve trebamo prihvatati kao “zdravo” samo zato što je to neko rekao ili napisao? “Prehrambrena industrija je jedna od ‘najprogresivnijih’ industrija koja je prva iskoristila ‘pronalazak’ glutena te čim je primijetila da je gluten vrlo problematičan u ishrani, odmah je napisala na svojim proizvodima ‘gluten-free’ – to međutim naravno nije uvijek tačno. Prema tome, kad je naznačeno ‘gluten-free’ nije sigurno da nema glutena, a ako nema glutena, ima aditiva, a ako nema aditiva ima sigurno šećera – tvari koje su jednako loše a nekada i gore od glutena”. Stoga, u ovoj epizodi serijala #pitajtedoktora saznajte na koji način i na osnovu čega medicina i to Integrativna utvrđuje koje su namirnice zdrave i poželjne za naš organizam, a koje baš i nisu? Šta su kiselost i bazičnost i zašto je bitno napraviti pomak iz kiselosti u bazičnost organizma? Kakve veze imaju dobre i loše bakterije i kako ih “hranimo” te kako hrana može biti lijek a lijek hrana?
#drvrca​ #integrativnamedicina​ #planetzdravjabh​ 

Za pregled – Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka – zakažite se u svakom trenutku na linku:
https://www.planetzdravjabh.ba/pregled/ ili pozivom na: +387 33 498 900 ; +387 61 210 702.

Pratite nas:
youtube.com/c/planetzdravjaBH​
facebook.com/planetzdravjaBH
instagram.com/planetzdravjabh/

   POSLJEDNJE OBJAVE

Ešerihija koli

Zašto se dešava da tokom svog razvoja Ešerihija koli postane patogena? Sve su prilike da je to zbog pogrešnog načina ishrane (i povećane izloženosti lošim bakterijama) kojim jedna nepatogena bakterija prelazi u onu koja izaziva upale i oboljenja. Zbog pogrešne ishrane prvo dolazi do upale na razini tankog crijeva, povećane propustljivosti, povećanog prisustva drugih loših bakterija u krvi [...]

Heliko bakterija

Najvažnije: heliko bakterija nas brani od mnogih oboljenja – debljine, astme, alergija, crijevnih oboljenja, karcinoma, problema sa štitnom i drugih upalnih bolesti. Mora se znati kako manipulisati sa heliko bakterijom, kako je motivirati da ona brani naš organizam (a što joj je osnovna funkcija) dok istovremeno ostale probleme saniramo [...]