Kako ostati zdrav i koji su “stubovi zdravlja”?

​21.04.2021.

Jedno od najčešćih pitanja koje dobivamo od naših pacijenata ali i pratitelja na svim društvenim mrežama, ujedno i pitanje koje se oduvijek postavlja, ali i kojem se iznova potvrđuje jednostavnost njegovog odgovora jeste pitanje – Kako ostati zdrav, odnosno kako općenito očuvati naše zdravlje? Bilo da je to u pandemiji ili u nešto “lakšim/normalnijim” uvjetima i opterećenjima po ljudsko zdravlje, svaki pojedinac a posebno mnoge industrije nastoje ponuditi odgovore, no za #integrativnamedicina odgovor i rješenje u svim uvjetima je uvijek isto – redovno brinuti o 8 stubova zdravlja! U ovom izdanju emisije #pitajtedoktora #drvrca objašnjava koji su to osnovni stubovi zdravlja koje treba izgraditi odnosno redovno održavati? Saznajte i koja je voda za akumulatore a koja za čovjeka te koliko vode trebaju unositi muškarci a koliko žene? Šta je to higijena spavanja i koje se krucijalne žlijezde tokom sna obnavljaju? Kako kontrolisati stres? Zašto jesi živu a ne mrtvu hranu? Kako vršiti detoksikaciju organizma i kakve veze ima post odnosno povremeno gladovanje? Koji su dodaci ishrani djelotvorni? Kako normalizirati nivo hormona u našem organizmu i još mnogo toga ..
#planetzdravjabh #milijecimouzroke

Za pregled – Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka – zakažite se u svakom trenutku na linku:
https://www.planetzdravjabh.ba/pregled/ ili pozivom na: +387 33 498 900 ; +387 61 210 702.

Pratite nas:

youtube.com/c/planetzdravjaBH​
facebook.com/planetzdravjaBH
instagram.com/planetzdravjabh/

   POSLJEDNJE OBJAVE

Kandida – vjesnik oboljenja

U trenutku kada zbog različitih faktora - Kandida pređe iz debelog u tanko crijevo i poprimi agresivnu formu – nastaje problem, nastaju preduvjeti za oboljenja. U tankom crijevu postoje ostaci ugljenih hidrata – što je za Kandidu fenomenalna hrana – njen burek, njena baklava ... Koje će oboljenje nastati zavisi od imuniteta i koliko je agresivna Kandida [...]

Dijabetički trougao

Uzroci dijabetesa nalaze se u dijabetičkom trouglu. Prvi faktor je hrana koju unosimo u organizam - ona prolazi kroz 3 faze varenja, i od vrste hrane ovisi njena dužina ostanka u dvanaestercu. Voće ostaje 3 sata, dok životinjske bjelančevine 10 sati. Kiselina želuca je sljedeći presudni faktor - da li je ona smanjena ili povećana [...]