Heliko bakterija

19.12.2023.

Helicobacter pylori – jedna od najstarijih bakterija u našem organizmu, ona je sa nama otkako smo postali, više od 100.000 god. i isključivo živi u želucu. Nakon što je 80-tih godina revolucionarno utvrđeno da uzrokuje čir na želucu, utvrđena je trojna terapija – za snižavanje kiseline i 2 antibiotika.

Međutim, danas smo otišli u drugu krajnost, dijeljenje trojne terapije odvija se ‘šakom i kapom’, čim pacijent spomene da ima problema sa želučanom kiselinom propisana mu je trojna terapija i kao posljedicu imamo alarmantno, približno istrebljenje heliko bakterije, naročito u razvijenim zemljama zapada. Posljednja istraživanja iz SAD-a potvrđuju da heliko bakterija ‘nije Crni Petar’, da je ‘zvono na njoj’, odnosno da prema njoj treba oprezno postupati i znati raditi njeno liječenje.

Najvažnije: heliko bakterija nas brani od mnogih oboljenja – debljine, astme, alergija, crijevnih oboljenja, karcinoma, problema sa štitnom i drugih upalnih bolesti. Mora se znati kako manipulisati sa heliko bakterijom, kako je motivirati da ona brani naš organizam (a što joj je osnovna funkcija) dok istovremeno ostale probleme saniramo.

U ovoj emisiji #planetzdravjabh #drvrca saznajte kojim pregledom i nalazom utvrđujemo kakvo je stanje heliko bakterije, kako ćemo je uspješno koristiti, zašto helicobacter treba da bude u normali ili malo povećana, zašto se definitivno bolesti javljaju kad je smanjena, kakav način ishrane propisujemo na osnovu nalaza, šta radi naša 100% prirodna terapija kod heliko bakterije i još dr. zanimljivosti ..

Za pregled u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru ili Tuzli – zakažite se ovdje, mailom na info@planetzdravjabh.ba ili pozivom na: +387 33 498 900; +387 61 210 702 #miliječimouzroke

Pratite nas:

youtube.com/c/planetzdravjaBH
facebook.com/planetzdravjaBH
instagram.com/planetzdravjabh/

   POSLJEDNJE OBJAVE

Koncept zdrave ishrane – Kako više znati šta je zdravo, a šta nije?

Danas svako voli govoriti o tzv. “zdravoj ishrani”, jedna je od najpopularnijih tema u našim savremenim životima - štošta je moguće naći na internetu i u drugim medijima a i razne industrije se ovim konceptom bave, no da li baš unaprijed sve trebamo prihvatati kao “zdravo” samo zato što je to neko rekao ili napisao? "Prehrambrena industrija je jedna od 'najprogresivnijih' industrija koja je prva iskoristila 'pronalazak' glutena te čim je primijetila da je gluten vrlo problematičan u ishrani, odmah je napisala na svojim proizvodima 'gluten-free' – to međutim naravno nije uvijek tačno [...]

Štitna žlijezda i kako je dovesti u red?

Bezbroj je pacijentica i pacijenata sa problemima štitne žlijezde, a neki od uobičajenih simptoma su – 'škaklanje' u dnu grla, posebna vrsta neugodnog kašlja, osjećaj kao da je ping pong loptica 'zapela' u grlu, i to sve iako godinama piju lijekove za štitnu žlijezdu. Razlog je zapravo da štitna žlijezda nema dovoljan kapacitet. Zbog toga, na našem pregledu i sa našem dijagnostikom 'hipo i hiper stanje' štitne žijezde nije presudno, već upravo njen kapacitet, da li je ona u stanju vršiti reviziju, kontrolu organizma odnosno držati sve procese u najboljem redu [...]