Ešerihija koli

29.01.2024.

Ešerihija koli (E.coli) je možda jedna od najpoznatijih bakterija na svijetu, mnogi ne znaju da je ona uobičajeno nepatogena, tj. ne izaziva oboljenja. 90% ljudi u svijetu imaju je u svojim crijevima, ona je prva bakterija koja se pojavi kod novorođenčadi. Međutim, poznatija je po tome što mali postotak njenih sojeva izaziva veliki broj upala kod žena – mokraćnih kanala, mjehura, cistitise, a kod djece grozne proljeve.

Moderna medicina nema još siguran odgovor zašto se dešava da tokom svog razvoja Ešerihija koli postane patogena. Sve su prilike da je to zbog pogrešnog načina ishrane (i povećane izloženosti lošim bakterijama) kojim jedna nepatogena bakterija prelazi u onu koja izaziva upale i oboljenja. Zbog pogrešne ishrane prvo dolazi do upale na razini tankog crijeva, povećane propustljivosti, povećanog prisustva drugih loših bakterija u krvi, a posredstvom krvi Ešerihija koli dolazi u mokraćni kanal, bešiku i izaziva upale.

Saznajte na koji način #integrativnamedicina odnosno #planetzdravjabh i #drvrca utvrđuju tačno prisustvo Ešerihije koli u organizmu, koji vitamin ova bakterija proizvodi, koja terapija i koji način ishrane pomaže da se izborimo kako bi ‘istjerali’ Ešerihiju koli iz metabolizma, kako bi je potakli da pređe u nepatogenu i još brojne druge zanimljivosti – sve u našoj novoj emisiji!

Za pregled u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru ili Tuzli – zakažite se ovdje , mailom na info@planetzdravjabh.ba ili pozivom na: +387 33 498 900; +387 61 210 702 #miliječimouzroke

Pratite nas:

youtube.com/c/planetzdravjaBH
facebook.com/planetzdravjaBH
instagram.com/planetzdravjabh/

   POSLJEDNJE OBJAVE

Kandida – vjesnik oboljenja

U trenutku kada zbog različitih faktora - Kandida pređe iz debelog u tanko crijevo i poprimi agresivnu formu – nastaje problem, nastaju preduvjeti za oboljenja. U tankom crijevu postoje ostaci ugljenih hidrata – što je za Kandidu fenomenalna hrana – njen burek, njena baklava ... Koje će oboljenje nastati zavisi od imuniteta i koliko je agresivna Kandida [...]

Dijabetički trougao

Uzroci dijabetesa nalaze se u dijabetičkom trouglu. Prvi faktor je hrana koju unosimo u organizam - ona prolazi kroz 3 faze varenja, i od vrste hrane ovisi njena dužina ostanka u dvanaestercu. Voće ostaje 3 sata, dok životinjske bjelančevine 10 sati. Kiselina želuca je sljedeći presudni faktor - da li je ona smanjena ili povećana [...]