Dijabetes tipa 3 – Šta predstavlja, kako nastaje, koji su mu uzroci i posljedice?

​03.08.2020.

“Rafinisani šećer je lagani ali kontinuirani ubica organizma. Njegova konzumacija predstavlja ovisnost kao i svaku drugu, jer da je suprotno mogli bi ga prestati jesti kad bi god htjeli”.

U novoj epizodi našeg jednako novog serijala #pitajtedoktora #drvrca govori o savremenom i aktuelnom fenomenu o kojem se danas sve izučava i piše u svijetu medicine, nauke i zdravlja – o dijabetesu tipa 3. Zato, ne propustite da saznate – Kakve on tačno veze ima sa dijabetesom tipa 2? Šta ga karakteriše? Šta je cirkulirajući šećer te zašto i gdje se on odlaže? Zbog čega sve više osoba čak i srednje životne dobi primjećuje probleme sa pamćenjem te na koji način riješiti ili prevenirati iste? I svakako, ne zaboravite da se pretplatite na naš youtube kanal ako već niste, kao i da nas zapratite na ostalim društvenim mrežama.

Za pregled – Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka – zakažite se u svakom trenutku na linku:
https://www.planetzdravjabh.ba/pregled/ ili pozivom na: +387 33 498 900 ; +387 61 210 702.

Pratite nas:
youtube.com/c/planetzdravjaBH​
facebook.com/planetzdravjaBH
instagram.com/planetzdravjabh/

   POSLJEDNJE OBJAVE

Kandida – vjesnik oboljenja

U trenutku kada zbog različitih faktora - Kandida pređe iz debelog u tanko crijevo i poprimi agresivnu formu – nastaje problem, nastaju preduvjeti za oboljenja. U tankom crijevu postoje ostaci ugljenih hidrata – što je za Kandidu fenomenalna hrana – njen burek, njena baklava ... Koje će oboljenje nastati zavisi od imuniteta i koliko je agresivna Kandida [...]

Dijabetički trougao

Uzroci dijabetesa nalaze se u dijabetičkom trouglu. Prvi faktor je hrana koju unosimo u organizam - ona prolazi kroz 3 faze varenja, i od vrste hrane ovisi njena dužina ostanka u dvanaestercu. Voće ostaje 3 sata, dok životinjske bjelančevine 10 sati. Kiselina želuca je sljedeći presudni faktor - da li je ona smanjena ili povećana [...]